Minnu Minnu Minnu

Minnu.. Minnu.. Minnu, så jäkla envis. Så jäkla sta.. oj oj vi kommer ha våra gräl om några år. Jag tror faktisk jag kommer förlora varända en, och jag gruvar mig redan men samtidig kommer det bli kul... Gruvandekul (om det finns något sådant ord).

För varje dag som går, så märker jag/vi Minnus personlighet mer och mer. Att hon är envis och håller på tills hon får som hon vill är ingen nyhet. Men det som förbryllar mig mest är att hon klarar att kommunicera och förmedlar sitt budskap till oss ävenfast hon inte kan prata, ävenfast hon är bara 5 månader. Förrut så skrev jag att vi har lärt oss alla Minnus ljud (vad de betyder osv.), men nu har hon utvecklat nya och vi, jag och Simone, vuxna människor, som inte är så dumma vågar vi påstå, ibland faktisk måste tänka till ordentlig.  "Vad är det denna lilla underbara människan försöker säga till oss!?" Det slutar med att vi står där som 2 unga orangutanger och kliar oss i huvudet. Ibland är det ganska frustrerande att inte förstå vad som är "fel" eller vad Minnu vill, men det kommer. Detta är väl en lärlingsprcess där både vi och Minnu lär sig något nytt för varje dag.

T ex. om vi matar, lilla fröken prutt, lite för sakta (om hon hinner svälja maten innan jag är klar med ny sked), så kommer det fram ett väldigt skremmande ljud. Minnu låter som mellanting mellan rysare dockan Chuky och Chubaca från Star Wars. Samma ljud kommer fram när vi åker bil och hon somnar i sin bilbarnstol. Heh, väldigt skrämmande, men otroligt roligt. Måste upplevas.

Annars så har vi fått panik över alla våra klädköp innför sommaren. Vi har typ köpt allt i str 68 (och vissa bodysar som hon harnu är i 68!!!), men jag tror vi måste byta alltihopa till 74. Minnu växer otroligt fort, och nu börjar även jag få lite ångest och panik. Är det värkligen så som det sägs, "man vänder ryggen och vipps så är de 15!". Jag börjar nästan tro på det själv.

Ja, nu är det snart läggdags även för pappa Dani, så jag passar på å önska er (om det finn någon där ute) en riktig go natt. Vi hörs kanske innan påsk annars kommer nästa uppdatering att komma precis efter påsk. Skall bli kul att se vad Minnu tycker om att vara i fjällen :o)


image172
Det gick inte så snabbt som jag själv önskade, därför var det bäst att ta saken i egna händer. Då blev jag glad


image173
Lilla Minnu med sin första ritning.

image174
mmmmmm va gott. P.s. färgerna är förövrigt kemikalie/gift fria

image175
Några dagar senare är tavlan klar och detta är resultatet. Den kan ses i Minnus rum. Ej till salu.

image176 image178

image180

Pics

image167
Dagen börjar med lite lek och rekreation.


image168
Sen bar det i väg till min "simnings" lektion. Kan ej titta i kamera nu, måste följa med på vad som sägs.


image169
Sen är det läsdags. Böker tycker jag om, särkilt dom mjuka med ben på, som går att tugga på.


image170
Rundt 20:00 är det baddags hemma i badkaret. Min kompis "Sköldis" är alltid med.


image171
Lite gröt innan jag går å lägger mig är inte helt fel.

RSS 2.0